Waar dit over gaat?

‘Werkplezier’. Waarom ik daarover wil schrijven? Wel, ik denk daar twee goede redenen voor te hebben.

  1. Ik ben overtuigd van de kracht, de positieve kracht, van mensen. Mensen maken de resultaten en bereiken de doelen. Hoe beter mensen zich voelen, hoe beter de resultaten en doelen : in alle opzichten, zowel privé als werk. Alle mensen in en rond ons bedrijf AVEVE-retail, medewerkers en collega’s, zelfstandige ondernemers, … zijn het beste en meest waardevolle wat AVEVE heeft.
  2. Werkplezier is hetgeen wat ik zelf ambieer : jobsatisfactie, doen wat je graag doet en goed kan, voldoening, achterom kijken en tevreden zijn, …
   Dus wil ik mezelf vooruit helpen.

Ik geloof in wat ik doe, en wil communiceren in de wereld waarin ik leef. Ik wil werken aan meer werkplezier voor mijn omgeving en mezelf.

En daar zie ik 2 wegen voor :

  1. Hoe krijgen ‘alle medewerkers en franchisenemers van AVEVE Retail’ met z’n allen meer werkplezier? Dit is een doel op zich.
   Mensen opleiden om ze steeds meer kansen te geven, het talent bij iedereen zoeken en actief steunen, mensen bewust maken van zichzelf : van hun houding en/of hun talent. Maar ook : goed leiderschap, respect voor elkaar, coaching als een ‘kunst’. De laatste in het rijtje, en deze is niet onbelangrijk : het ‘werk’ gewoon goed regelen. Een vlotte werkmethode, problemen oplossen, veel communiceren, best practices delen, praktische frustraties zoeken en wegwerken.
  2. Hoe krijg ‘ik’ meer werkplezier? Dit is voor mij vooral een zaak van je eigen leven in handen nemen : controle over je eigen tijd, zelf invulling geven aan je werk, je eigen doelen maximaal kansen geven! Investeren in de NV Rudy Lefèvre : work/life-balance, persoonlijke effectiviteit, zelfdiscipline, timemanagement, duidelijke doelen, heldere visie en scherpe strategie, netwerk, …

Nu weet je nog niet echt “waarom”!

  • Ik vind werkplezier zo belangrijk dat ik geloof dat geen enkele andere factor meer invloed heeft op een bedrijfsdoel of -resultaat. Ik kan er dus maar best ieder moment van de dag mee bezig zijn, …niet? Ik denk (nadruk op ‘denk’) dat als ik erover schrijf ik zelf meer focus krijg. Ik praat dan tegen mezelf, begrijp je? Meer focus is het begin van ieder geslaagd doel! Als je het kan ‘zien’ kan je het ‘doen’.
  • Stiekem denk ik dat ik misschien wel iemand kan inspireren, een collega of franchisenemer binnen ons bedrijf of iemand buiten AVEVE Retail. Ik richt me tot een professionele lezer : huidige of toekomstige collega, sectorgenoot, zakenpartner, zelfstandige ondernemer. De klanten van AVEVE verwijs ik graag door naar www.avevewinkels.be.
  • En de derde reden : ‘all that’s not given is lost’. De meeste info krijg je van andere mensen die met jou delen. Dus doe eens iets terug, denk ik dan …

One more thing

Ik heb de waarheid ook niet in pacht, ik vertel maar ‘wat’ : ‘wat ik ervan denk’. Dit lees je vooral in de ‘berichten’. ‘Berichten’ verdwijnen in een tijdslijn : de nieuwe drukken de oude weg. De ‘pagina’s’ blijven continu zichtbaar in de navigatiebalk bovenaan.

Belangrijke noot : op deze weblog spreek ik in mijn eigen naam. Ik mag dan wel een officiële vertegenwoordiger zijn van mijn bedrijf, dan nog communiceer ik hier mijn persoonlijke mening.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s